null Beeld

Geerte (52) had liefdesverdriet: “Soms dacht ik: ik kan net zo goed uit het leven stappen”

Geerte Bijvoet (52), personal organizer en moeder van Sam (17) en Lies (15), voelde zich als oud vuil aan de straat gezet toen haar geliefde Richard haar na 5 maanden van de ene op de andere dag dumpte.

Online redactie Libelle

“Vol ongeloof staarde ik hem aan. Ik was net terug van een weekje vakantie met mijn zus toen Richard me vertelde dat hij tijdens mijn afwezigheid 2 keer op stap was geweest met een andere vrouw. ‘Moet ik me nu zorgen gaan maken?’, vroeg ik, ‘Ja’, zei hij en ik was zo in shock dat ik niets meer kon uitbrengen. Pas toen hij even later de deur uit liep, brak ik. Ik was met stomheid geslagen dat de man met wie ik het nu al 5 maanden ontzettend leuk had, me zomaar als oud vuil aan de straat zette."

Wat gebeurt er precies in je brein bij liefdesverdriet? Bekijk het in bovenstaande video.

Gezellig gesprek

"Ik werd door een vriendin aan Richard gekoppeld toen ik 5 jaar alleen was. De breuk met de vader van mijn kinderen, na een relatie van 12 jaar, had ik inmiddels verwerkt en ik stond er voor open om weer eens leuke dingen met een man te ondernemen. Op mijn werk keken mijn collega's nieuwsgierig mee terwijl ik Richard het eerste berichtje stuurde. Ons ‘gesprek’ was meteen zo gezellig dat ik besloot nog diezelfde avond oppas voor mijn kinderen te regelen en bij hem langs te gaan."

Toekomstplannen

"Op het moment dat hij de deur opendeed, voelde het als de juiste beslissing. Voor me stond een aantrekkelijke man met donker haar, die me rustig zijn huis en zijn tuin liet zien. Het was direct ontspannen, en het was onvoorstelbaar dat onze levens elkaar niet eerder hadden gekruist omdat we dezelfde interesses en vriendenkring hadden. Toen ik na het uitwisselen van onze eerste zoen naar huis fietste, voelde ik kriebels in mijn lijf alsof ik 16 was.

De maanden die volgden waren een aaneenschakeling van heerlijke momenten waarop we elkaar zo veel mogelijk zagen. We bezochten festivals, gingen uit eten, maakten strandwandelingen en gingen een weekend samen naar Londen. Zoals elk jaar ging ik ook nu een weekje op vakantie met mijn zus. In de weken ervoor hadden we het vaak over onze toekomst gehad. Hoe we straks, als ik weer terug was, samen een gezin met onze kinderen zouden vormen en hoe we met z’n allen in zijn huis zouden gaan wonen. Onze kinderen konden het goed met elkaar vinden, mijn eigen huis had ik inmiddels te koop gezet, er was niets dat onze gezamenlijke toekomst in de weg stond, zo leek het.”

Met stomheid geslagen

“Richard haalde me op van Schiphol en ik stond op het punt om mijn vakantieverhalen met hem te delen, maar ik zag Richards gezicht betrekken. Toen hij zei dat ik me wel degelijk zorgen moest gaan maken nu hij 2 keer met dezelfde vrouw was weggeweest, spatte mijn toekomstdroom als een zeepbel uit elkaar. De eerste weken wisselden verdriet en ongeloof elkaar af, daarna overheerste vooral de boosheid. Als ik zijn fiets voor de deur van die andere vrouw zag staan – ze woonde bij mij om de hoek - werd ik witheet en raakte ik in paniek. Ik ben zelfs zo ver gegaan dat ik zijn fiets heb beplakt met stickers waarop ‘asshole’ stond. Ik viel veel af, begon weer met roken, werkte nauwelijks en tegen mijn kinderen was ik één brok chagrijn. Op sommige dagen wilde ik liever met het dekbed over mijn hoofd in bed blijven liggen, zo gekwetst voelde ik me."

Grote klap

"Het heeft me wéér 5 jaar gekost om over deze breuk heen te komen, het was zo’n grote klap dat ik er voor de tweede keer in mijn leven weer alleen voor kwam te staan. Een jaar geleden heb ik een nieuwe man in mijn leven durven toelaten. Guus ken ik al 30 jaar, dat geeft me een veilig gevoel. Maar nog een keer zo snel plannen maken om te gaan samenwonen, doe ik niet meer.”

De beste artikelen iedere week in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op de leukste nieuwsbrief van Nederland!

Tekst: Merel Brons. Fotografie: Petronellanitta

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden