null Beeld

Gegrilde ribeye

Redactie Libelle.nl

Wrijf de ribeye in met zout en olijfolie en laat ondertussen de grillplaat heet worden. Grill de ribeye ca 3 minuten om en om. Dan is het vlees ‘rare’. Als je van ‘medium’ of ‘well done’ houdt, moet het vlees langer op de grill. Het hangt natuurlijk ook af van de dikte van het vlees. Hoe dikker het vlees, hoe langer het op de grill moet. Laat het vlees op een warme plek rusten voordat je het snijdt, dan kan het bloed stollen en loopt het er niet meteen uit.

Tip: Haal de ribeye 60 minuten voordat het vlees de grillpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.

Tip: Doe nooit olie in de grillpan zelf, maar smeer het product dat je wilt grillen lichtjes in met olie. Helemaal geen vet gebruiken kan ook.

Bereidingstijd: ca 20 minuten.

Claartje:

“Het is echt zo: met verse kruiden wordt alles lekkerder!”

Deze ribeye wordt geserveerd met een bonensalade en salsa verde.

Bekijk hier aflevering 1 van Claartjes Keuken

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden