Het woord Beeld Libelle
Het woordBeeld Libelle

Gek op Wordle? Speel dan snel ‘Het Woord’ op Libelle.nl

De Nederlandstalige variant van het populaire spel Wordle kun je vanaf vandaag spelen in onze app en op Libelle.nl. In Het Woord moet je in zes stappen het woord van de dag raden.

Nina VerberneLibelle

Hier speel je ‘Het Woord’!

Wordle is een woordspelletje dat je op je mobieltje kunt spelen en veel wegheeft van Lingo. Je moet namelijk een woord van vijf letters raden. Je typt dus een willekeurig woord van vijf letters in en vervolgens kun je zien of je op de goede weg bent. Als er een geel vierkantje achter de letter verschijnt, dan is de letter goed, maar staat deze nog niet op de juiste plek. Zie je een groen vakje verschijnen? Dan betekent het dat de letter goed is én op de juiste plek staat.

ZES POGINGEN

Je gaat dus net zo lang door tot je het woord hebt geraden, maar je hebt maar zes pogingen om dit te doen. Je krijgt iedere dag één nieuw woord. Als het je niet lukt binnen zes pogingen, dan moet je dus tot morgen wachten op een nieuw woord. Het leuke is dat dit spelletje ook nog eens onwijs goed is voor je brein, blijkt uit onderzoek!

Nieuwsgierig geworden? Ga dan snel naar libelle.nl/puzzels!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden