null Beeld

Geld maakt dus tóch gelukkig

Wij vrouwen geven ons leven gemiddeld een 7,5 als het om geluk gaat. Maar wat maakt ons gelukkig? Een grote sok met geld, blijkt uit de Grote Geluks Enquête van weekblad Flair.

Vera Klandermans

Flair liet de enquête invullen door 700 lezeressen. Wat blijkt? 72% liet weten dat het gezegde 'geld maakt niet gelukkig' niet meer van deze tijd is: geld maakt wél gelukkig. Wie over voldoende financiële middelen beschikt heeft meer vrijheid en minder zorgen, vinden de vrouwen.

Mopperen en keuzestress

Hoewel een goedgevoelde spaarpot fijn is, maakt werken minder gelukkig. Meer dan een kwart moppert over een gebrek aan vrijheid, een hoge werkdruk en stress in hun baan. Daarnaast hebben vrouwen het gevoel dat ze zoveel moeten: kinderen, werk, vriendschappen, reizen, familie, uitgaan, sporten. Waar liggen je prioriteiten? Dit soort keuzes heeft een negatieve invloed op het geluk. Maar liefst 63% ondervindt hier hinder van en zou graag minder keuzestress willen hebben om gelukkig te zijn.

Materiele zaken geen invloed op geluk

Keuzestress of niet tevreden over het werk, 73% van de respondenten is wel gelukkig! Het gros geeft haar geluk zelfs een 7,5. Grote invloed daarop hebben: geliefd worden, als alles lekker loopt in het leven en als het goed gaat met de mensen om haar heen. Overigens heeft het geluk niets te maken waar we wonen, kleding of leuke spulletjes voor in huis.

Bron: Flair

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden