null Beeld

Gele paprikasoep met pistou

Voor- of hoofdgerecht voor 6 personen

- 3 sjalotten, fijngesneden

- 5 gele paprika’s, in blokjes

- 4-6 el olijfolie

- 1 takje tijm

- 1 blaadje laurier

- 1 l groentebouillon

- 2 teentjes knoflook

- 2 handenvol basilicumblaadjes

- 2 rijpe tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd

- 50 g vers geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  • Bak de sjalot en paprika circa 10 min. in 2 el olie.
  • Voeg tijm, laurier en bouillon toe en kook de soep 25-30 min. op zacht vuur.
  • Pureer de soep.
  • Wrijf voor de pistou knoflook en basilicum fijn in een vijzel.
  • Voeg tomaat en 2-4 el olie toe en wrijf alles tot een saus.
  • Roer de kaas erdoor.
  • Serveer de soep met een schepje pistou.

Bereiden: circa 45 min. Ca. 160 kcal p.p.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden