null Beeld

Gemarineerde uien

Door uien te marineren in azijn verzacht je de sterke smaak. Ze krijgen weliswaar een friszuur accent maar de uitgesproken rauwe uismaak verdwijnt naar de achtergrond. En da's heerlijk op een broodje, in een salade of bij gegrild vlees.

Zo'n 15 minuten marineren is al voldoende maar langer maakt ze alleen maar lekkerder. Ik heb standaard een weckpotje met gemarineerde rode ui binnen handbereik. De mooi roodgekleurde azijn kun je gebruiken voor je dressings, maar je kunt ook in een leeg kookmoment gewoon een ui bijsnijden en weer toevoegen aan het potje.

Gemarineerde rode ui:

rode ui

witte wijnazijn

Pel de ui, halveer haar en snijd in smalle ringen. Doe de ui in een schoon (weck)potje en schenk er wijnazijn bij tot de ui onder staat. Marineer de ui minstens 15 minuten in de azijn. Een paar weken is ook prima, maar meestal halen mijn uiringen dat niet.

Naar eigen smaak kun je aan de azijn smaakmakers als laurier, steranijs en jeneverbessen toevoegen.

Eerder verschenen op VrouwOnline

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden