null Beeld

Gemengde reacties op persiflage prinses Amalia in ’De tv kantine’

Het nieuwe seizoen van De tv kantine ging donderdagavond van start en de grote vraag was natuurlijk: wie persifleert prinses Amalia? Het bleek Najib Amhali te zijn, maar daar waren de kijkers niet over de spreken. 

Demi Schoenmakers

In de eerste aflevering mocht Ivo Niehe (Carlo Boszhard) op bezoek bij de koninklijke familie. Uiteraard werd de veelbesproken trip naar Griekenland nog aangehaald en daarom verscheen een sullige Willem-Alexander (Frits Huffnagel) met duikbril én kleurrijke zwembroek.

Perfecte Máxima-imitatie

Verder was de setting vergelijkbaar met de zaal in Huis ten Bosch waarin het koningspaar excuses maakte voor de Griekse trip. En koningin Máxima (Elise Schaap) probeerde tijdens 'de toespraak' Willem-Alexander steeds voor ongelukkige fouten te behoeden. Dit zorgde voor veel hilariteit bij de kijkers thuis. Die zijn vooral te spreken over de perfecte Máxima-imitatie van Elise Schaap.

Ongemakkelijk

Vooraf werd er heel geheimzinnig gedaan over de persiflage van Amalia. Want wie kruipt in de huid van onze prinses? Toen Najib in de bekende blauwe jurk met bruine tailleriem verscheen, waren veel kijkers teleurgesteld. Een paar kijkers konden er nog wel om lachen, maar over het algemeen vonden ze het 'ongemakkelijk' en 'niet grappig om een zeventienjarig meisje zo te persifleren'.

Minderjarige

Zo schrijft iemand op Twitter: "Iedereen mag gepersifleerd worden, maar met minderjarigen ga je voorzichtig om. Een jong meisje dat ook nog eens door een (niet al te appetijtelijke) vent van middelbare leeftijd wordt gepersifleerd vind ik een no go." Een ander reageert met: "Koningshuis top gedaan, met name Máxima. Maar Amalia zo neerzetten is echt heel kwalijk en smakeloos. Plaatsvervangende schaamte voel ik."

Overdreven met opzet

Toch zijn er een paar mensen die het voor De tv kantine opnemen. Zij zien de lol er wel van in en leggen uit dat het waarschijnlijk de bedoeling was om Amalia zo overdreven neer te zetten. "Daarom hebben ze ook iemand gekozen die in de verste verte niet op haar lijkt. Ik vond het hartstikke leuk."

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Tv kantine. Beeld: Rtl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden