- Beeld Getty Images
-Beeld Getty Images

Genieten van tieten: vrouwen in deze Duitse stad mogen voortaan topless in het zwembad

De Duitse stad Göttingen maakt stappen: om meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen te bevorderen, is het voortaan toegestaan om het bovenstukje van je bikini thuis te laten. Het is de eerste stad in het land waar je alle zwembaden met blote borsten mag betreden.

Milou WindhorstGetty Images

Aan het besluit ging een bijzonder incident vooraf: vorig jaar herfst moest iemand vanwege diens ontblote bovenlijf het zwembad verlaten. Het zwembadpersoneel zag de persoon in kwestie ten onrechte aan voor vrouw, terwijl diegene zich identificeerde als man.

Toegangsverbod

In eerste instantie weigerde de man het pand te verlaten, maar tevergeefs. Later kreeg hij daar een toegangsverbod bovenop; hij mocht in de toekomst geen voet meer in het Göttingse zwembad zetten. Vreemd, vond Mina Berger, het onderwerp van gesprek. Volgens hem kan het niet zo zijn dat sommige borsten – die van mannen – wel mogen worden getoond en andere niet. Het voorval zorgde voor zoveel ophef dat het zelfs de plaatselijke politiek haalde en een debat aanwakkerde. Naar aanleiding daarvan is besloten topless zwemmen in alle zwembaden in de stad toe te staan.

Topless weekenden

De regionale omroep WDR meldt dat het gaat om een proef, die op 1 mei ingaat en tot 31 augustus duurt. Alleen in het weekend mag dan topless door het zwembad worden gebanjerd. Het doel is om een gelijke behandeling van beide geslachten te stimuleren.

Bron: WDR

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden