null Beeld

Gepeste hardloopster Nicolien: ‘Ik hoor van veel mensen dat ze zich in mijn verhaal herkennen’

Nicolien Weghorst was de scheldpartijen zat. Op Facebook schreef ze hoe ze telkens tijdens haar hardlooprondje werd uitgescholden voor 'vetklep' en 'varken'. Nadat ze zo openhartig van zich afschreef, is de hardloopster overspoeld met reacties.

Susan Dalstra

Nicolien heeft een hectisch weekend achter de rug. Haar Facebook-bericht waarin ze vertelt hoe ze wordt uitgescholden voor de afschuwelijkste dingen terwijl ze aan haar lijf werkt, bracht een vloedgolf aan (positieve) reacties met zich mee. "Het was een gekkenhuis, heel overweldigend allemaal. Ik heb nog niet eens alle berichten kunnen lezen, laat staan reageren. Vanochtend werd ik al om 7.00 uur gebeld door de radio. Het heeft wel wat losgemaakt."

Verbazing

De hardloopster had van tevoren geen idee dat haar verhaal zoveel teweeg zou brengen. "Twee weken geleden was gewoon de druppel. Ik schreef het bericht in eerste instantie voor mijn vrienden op Facebook. Daar kwamen al heel veel positieve reacties op van bekenden, maar het werd ook opgepikt door een journalist. Toen het in de krant kwam dit weekend, ging het pas echt los. Er zijn heel veel positieve reacties, er is veel verbazing; dat geeft me enigszins hoop. Ik hoor ook van veel mensen dat ze zich in mijn verhaal herkennen omdat ze ook overgewicht hebben en daarom niet durven sporten."

Middelpunt

Voor Nicolien is het dubbel nu zo in de belangstelling te staan. "Ik vind het lastig om in het middelpunt te staan. Dit gaat niet alleen over mij, maar over een groter probleem. Ik wil het liefst gewoon weer verder gaan met m'n normale leven, maar als ik zo toch mensen over de streep kan trekken, is dit het waard."

Gepest

Het was een grote stap om hiermee naar buiten te komen. "Ik heb hier al van kleins af aan last van. Als je gepest wordt, word je ook een ster in het afwenden. Je leert je staande houden en het te verbergen voor de buitenwereld. Want het voelt toch als falen."

Compliment

Nicolien hoopt niet alleen op deze manier mensen ondanks hun onzekerheden te motiveren toch te gaan sporten. "Ik wil dit ook aangrijpen om mensen op te roepen wat positiever in het leven te staan. Probeer eens iedere dag een onbekende een compliment te geven. Ik weet zeker dat de wereld dan een stuk mooier wordt."

LEES OOK:

VIDEO: Sportvlogger Lot laat zien welke oefeningen je gewoon in het bos kan doen.

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden