null Beeld

Gepocheerde eieren

Redactie Libelle.nl

Dit gerecht is voor 2 personen

Wat heb je nodig?

  • 2 eieren *
  • 1 tl witte wijnazijn *
  • fleur de sel *
  • dragon

Zó maak je het!

Breng ondertussen een pan met ruim water en azijn aan de kook. Zet het op middelmatig vuur. Het water mag niet koken maar moet wel tegen de kook aan zitten. Roer zodat er een kolk ontstaat en breek daarna één voor één de eieren in het water. Laat de eieren ca 3 minuten in het water. Meestal drijven ze naar boven als het eiwit stolt. Leg de eieren bovenop de asperges en maak af met wat fleur de sel, fijngesneden dragon en versgemalen peper.

Tip: Wil je dat de eieren lukken, zorg dan dat ze op kamertemperatuur zijn. En liefst kakelvers!

Zin in meer gerechten van Claartjes Keuken? In aflevering 13 van Claartjes Keuken werd ook de klassieke asperges, de krieltjes en de Hollandaise saus gemaakt.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden