Geroosterde zalm met krieltjes
Rooster de zalm niet te lang, het visvlees mag nog iets glazig zijn.
Hoofdgerecht voor 4 personen:
4 zalmmoten à circa 150 gram
3 el olijfolie
zout, peper
4 el pesto
citroensap
ca. 20 krielaardappelen
Extra: 4 spiesen
Bereidingswijze:
Bestrijk de zalmmoten met olie en bestrooi met zout en peper. Rooster ze aan elke kant 2-4 min. (afhankelijk van de dikte). Verdun de pesto met 1 el olie tot een vloeibare saus en breng op smaak met citroensap. Serveer bij de vis. Steek de krieltjes aan spiesen, bestrijk ze met olie en bestrooi met zout en peper. Rooster ze 20-30 min. op de barbecue (of in de oven op 200 ºC). Keer ze regelmatig.
Bereidingstijd: 35 min. Ca. 490 Kcal.
Bron: Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman