Geroosterde zalm met krieltjes

Rooster de zalm niet te lang, het visvlees mag nog iets glazig zijn.

Hoofdgerecht voor 4 personen:

4 zalmmoten à circa 150 gram

3 el olijfolie

zout, peper

4 el pesto

citroensap

ca. 20 krielaardappelen

Extra: 4 spiesen

Bereidingswijze:

Bestrijk de zalmmoten met olie en bestrooi met zout en peper. Rooster ze aan elke kant 2-4 min. (afhankelijk van de dikte). Verdun de pesto met 1 el olie tot een vloeibare saus en breng op smaak met citroensap. Serveer bij de vis. Steek de krieltjes aan spiesen, bestrijk ze met olie en bestrooi met zout en peper. Rooster ze 20-30 min. op de barbecue (of in de oven op 200 ºC). Keer ze regelmatig.

Bereidingstijd: 35 min. Ca. 490 Kcal.

Bron: Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden