null Beeld

Geroosterde zoete aardappel

Redactie Libelle.nl

Dit recept is voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 4 Eat Me zoete aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el fleur de sel/zout
  • 1 el verse gehakte tijm
  • versgemalen peper

Zó maak je het!

Was en snijd de zoete aardappels in partjes. Kook ze halfgaar in ca 7 minuten. Meng de partjes dan met de tijm, fleur de sel, olijfolie en versgemalen peper. Leg ze op een beklede bakplaat en bak ze in ca 20 minuten krokant in een voorverwarmde oven van 220˚C.

Weetje: Fleur de sel is een subtiel smakende en geurige zoutsoort met de textuur van bloem.

Tip: hoe groter de bakplaat, hoe krokanter de aardappels! Doordat er meer ruimte is, kan de stoom makkelijker weg. Hoe voller de bakplaat, hoe slapper de aardappels.

In aflevering 11 van Claartjes Keuken werd ook de mango chutney en de jerked chicken gemaakt.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden