Gerrit Hiemstra stopt na 24 jaar als weerman bij NOS Beeld ANP /  ANP
Gerrit Hiemstra stopt na 24 jaar als weerman bij NOSBeeld ANP / ANP

Gerrit Hiemstra stopt na 24 jaar als weerman bij NOS

Bijna een kwart eeuw was hij één van de vaste gezichten die ons meedeelde wanneer we door weer en wind moesten fietsen. Inmiddels is het voor weerman Gerrit Hiemstra (61) tijd voor een nieuwe uitdaging.

Faye BosANP / ANP

Dat meldt NOS.

Hart voor het klimaat

Hiemstra wil als ondernemer gaan werken aan klimaatneutraal bouwen met natuurlijke grondstoffen. Met een nieuw bedrijf wil hij zich richten op het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen.

Tijd voor actie

In een statement laat Hiemstra weten: ‘Ik heb het nog steeds erg naar mijn zin bij de NOS en doe het werk nog altijd met veel plezier. Het blijft een voorrecht om onderdeel te zijn van de NOS en een bijdrage te leveren aan het informeren van de Nederlandse samenleving. Tot nu toe heb ik vooral veel verteld en gesproken over klimaatverandering, maar nu wil ik er ook echt iets aan gaan doen.’

Vaste waarde

Hoofdredacteur van NOS Nieuws Giselle van Cann laat weten hoe onlosmakelijk Hiemstra is verbonden met het brengen van het weerbericht. ‘Gerrit is voor de kijker een vaste waarde geworden die zonder opsmuk het weer brengt in het NOS Journaal, en die de laatste jaren ook online en op sociale media met zijn kennis over het klimaat een snaar weet te raken bij een nieuwe generatie. We gaan Gerrit en zijn vakmanschap ontzettend missen.”

Bekend gezicht

Hiemstra is tot ergens in september te zien als weerman bij NOS. In de tussentijd zoekt de omroep naar een opvolger. Hiemstra begon in 1998 bij NOS, eerst als invaller en later als vaste kracht op freelancebasis. Sindsdien brengt hij gemiddeld twee keer per week het weerbericht op radio en televisie.

Warm weer voorspeld? In onderstaande video zie je welke materialen het lekkerst zitten.

Bron: NOS.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden