Gert-Jan Segers neemt na bijna 3800 dagen afscheid van de Tweede Kamer Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Gert-Jan Segers neemt na bijna 3800 dagen afscheid van de Tweede KamerBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Gert-Jan Segers neemt na bijna 3800 dagen afscheid van de Tweede Kamer

Na bijna 3.800 dagen neemt Gert-Jan Segers (53), fractievoorzitter van ChristenUnie, vandaag afscheid van de volksvertegenwoordiging. Anderhalve week geleden kondigde hij, tot veler verrassing, zijn vertrek uit politiek Den Haag aan.

Evi van DijkBrunopress/Patrick van Emst

Gert-Jan Segers gaf de afgelopen zeven jaar leiding aan de politieke partij.

Gert-Jan Segers verlaat Tweede Kamer

Gert-Jan Segers besloot in oktober dat hij wilde stoppen met zijn functie om meer tijd met zijn gezin door te brengen. Hij vindt het ‘ook gewoon heilzaam’ om op een zeker moment plaats te maken voor een ander. Zijn zetel staat hij af aan Nico Drost.

En nu?

De toekomst ligt open, aldus Gert-Jan. Wat hij hierna gaat doen, is nog niet bekend. Hij is in elk geval van plan om een boek te schrijven waarin hij reflecteert op de afgelopen tien jaar Kamerlidmaatschap.

Met een lege agenda lukt het de oud-politicus vast om vaker dan drie keer per week met zijn gezin te eten. Of om zijn fameuze lasagne te maken. Wij laten in dit filmpje nog even zien waarom hij gemist gaat worden in de Tweede Kamer:

Bron: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden