border collie Beeld Getty Images
border collieBeeld Getty Images

Steunbetuigingen

Geschokte en verdrietige reacties op nieuws over dode hond Tycho: politie kan weinig doen

Een ware nachtmerrie voor Henny Vogels (60) uit Schaijk: woensdag liet ze haar hond Tycho uit in een natuurgebied. Hij werd ontvoerd en later dood terug gevonden. De politie ziet weinig aanknopingspunten voor een onderzoek.

RedactieGetty Images

Op social media betuigen veel mensen hun steun aan baasje Henny.

Hond Tycho ontvoerd

Zoals wel vaker liep Henny Vogels woensdag met haar hond Tycho door een natuurgebied langs het water. Tycho liep los, dat mag daar. Ineens waren er drie mannen die naar de hond toe liepen, hem aanlijnden en ervandoor gingen met de border collie.

Henny liep natuurlijk achter de mannen en haar geliefde viervoeter aan, maar toen kwamen twee van hen op haar af. Volgens Omroep Brabant gebaarden de mannen wild en schreeuwden ze in een vreemde taal.

Omdat Henny doodsbang was, liep ze terug naar haar auto. Samen met haar zus deed ze snel na het voorval aangifte. Op Facebook riep ze mensen op om uit te kijken naar haar hond.

Veel steunbetuigingen

Donderdagavond werd Tycho teruggevonden. Helaas was hij niet meer in leven.

Henny zus Ellen laat aan het Brabants Dagblad weten dat haar zus lamgeslagen is en vooral op bed ligt. “Tycho was haar maatje en die valt nu ineens weg.”

De zussen zijn dankbaar voor de vele steunbetuigingen op Facebook. Uit het hele land laten mensen weten dat ze meeleven met Henny.

Politie kan weinig doen aan zaak Tycho

Wat er precies met Tycho is gebeurd, is een raadsel. De politie kan weinig doen aan de zaak. “We leven mee met de betrokkenen,’’ zegt woordvoerder Carlijn Hubregtse tegen het Brabants Dagblad. “Maar helaas kunnen we qua opsporing momenteel weinig. Er zijn geen getuigen bekend en er zijn geen camerabeelden of andere aanwijzingen die mogelijk richting de daders wijzen. Dat maakt het lastiger.”

Henny en Ellen willen door middel van nieuwe Facebookberichten vooral andere hondenbezitters waarschuwen voor dit soort praktijken.

Bron: Omroep Brabant, Brabants Dagblad

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden