Gevulde koolrolletjes

Hoofdgerecht voor 4-6 personen

• 1 groene kool

• zout, peper

• 600-750 g verse worst (saucijsjes)

• ½-1 tl gemalen piment

• ¼ tl gemalen kruidnagel

• ½ tl fijngesneden rozemarijn

• 3-5 dl kippenbouillon

• 30 g boter, in klontjes

Bereidingswijze:

Kook de kool in een grote pan in ruim kokend water met zout circa 15 min. Laat de kool uitlekken en iets afkoelen. Verwijder de buitenste lelijke bladeren en snijd de andere bladeren voorzichtig los zonder ze te beschadigen. Laat ze op een doek uitlekken.

Snijd het vel van de worst open en haal de vulling eruit. Breng deze op smaak met zout, peper, piment, kruidnagel en rozemarijn. Snijd eventueel het stugge deel van de dikke nerven uit de grote koolbladeren en vul 8-12 bladeren met het worstmengsel. Gebruik eventueel 2 bladeren per rolletje. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal en schenk de bouillon erover.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de rolletjes 40-50 min. in een voorverwarmde oven op 180ºC tot ze gaar zijn. Schenk het teveel aan bouillon eraf en laat dit in een pan eventueel nog iets inkoken. Bind de bouillon met de klontjes boter en serveer dit als saus bij de rolletjes. Lekker met gekookte aardappelen.

Bereiden: circa 30 min.

Oventijd: 40-50 min. Circa 455 kcal p.p.

PRODUCTIE & RECEPTUUR: Marlies Batelaan. FOTOGRAFIE: Peter Kooijman.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden