null Beeld

Gevulde portobello’s

Redactie Libelle.nl

Gevulde portobello's

2 personen

Wat heb je nodig?

  • 6 portobello's
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteen
  • 1 el verse tijm
  • 1 el verse oregano
  • 2 el sojasaus
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1/4 Spaanse peper
  • 3 el olijfolie
  • 2 beschuitjes
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 2 el bladpeterselie

Zo doe je het

Poets de portobello’s schoon en verwijder de steel. Rasp met een lepel de haartjes eruit en gooi die weg. Snijd twee portobello’s samen met de sjalot, knoflook, tijm, oregano en Spaanse peper fijn. Meng alles in een kom met 1 el sojasaus, 1 el balsamicoazijn, peper en zout. Wrijf twee portobello’s in met 1 el sojasaus, 1 el balsamicoazijn, 1 el olijfolie, peper en zout en laat ze marineren. Bak de portobello-mix op een middelmatig vuur in 1 el olijfolie ongeveer 5 minuten. Maal het beschuit samen met de bladpeterselie fijn in een keukenmachine (broodkruim of paneermeel kan ook). Vul nu de portobello’s met de gebakken mix en kruimel er nog wat zachte geitenkaas en het beschuitmengsel overheen. Doe dit 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200˚ C.

Bereidingstijd: ca 30 minuten. Kcal: ca 425 kcal

Weetje: een portobello is niets anders dan een uit de kluit gewassen kastanjechampignon met een doorsnede tot wel 12 centimeter.

Tip: bewaar wat bladpeterselie en beschuitkruim als garnering!

Gegrilde cherrytrostomaatjes

Wat heb je nodig?

  • 250 g cherrytrostomaatjes
  • olijfolie
  • zout & peper

Zo doe je het

Besprenkel de tomaten met olijfolie en peper en zout en rooster de cherrytrostomaten 5 minu-ten in de oven op 200 ˚C en leg ze boven op de gevulde portobello’s.

Bereidingstijd: ca 10 minuten. Kcal: ca 100 p.p.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden