null Beeld

Gevulde ravioli met pompoen, salie, prosciutto en beurre noisette

Redactie Libelle.nl

Dit gerecht is voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 12 wonton velletjes
  • 12 mooie salieblaadjes
  • 100 g prosciutto
  • 500 g flespompoen in kleine blokjes gesneden
  • 1 el fijngesneden salie
  • 1 el olijfolie
  • 150 g boter
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 1 losgeklopt ei
  • ½ Spaanse peper zonder zaad
  • peper en zout

Tip: De smaak van salie is sterk, let op met de hoeveelheid. Gebruik het ook niet met andere, mild smakende kruiden, want die proef je nauwelijks.

Zó maak je het!

Rooster de pompoen met 1 el olijfolie in een voorverwarmde oven, op 200˚C voor 15 minuten . Zet ondertussen een hoge pan op het vuur met daarin 200 ml zonnebloemolie. Laat dit warm worden. Frituur hierin de salieblaadjes en haal ze eruit met een draadspatel. Leg ze te drogen op een stuk keukenpapier.Tip: de olie moet goed heet zijn, anders zuigen de blaadjes alleen vet op en worden ze zacht. De olie moet meteen gaan borrelen als je er iets in doet. Snijd de prosciutto in kleine reepjes en meng die met de salie, Spaanse peper en de geroosterde pompoen. Breng dit op smaak met peper en zout.Neem een wontonvel en leg daar een eetlepel van de massa op. Smeer de randjes in met het losgeklopte ei en plak er weer een plakje bovenop. Steek de ravioli rond uit en zet ze apart.Tip: Zorg dat er geen luchtbellen zijn. Anders knappen ze open en loopt de vulling eruit.Maak dan de beurre noisette: verwarm de boter in een steelpannetje. Laat de boter smelten en net zo lang op het vuur staan totdat hij karamelkleurig is. Zeef de beurre noisette door een fijne bolzeef. Zet een grote pan met gezouten water op en doe er 1 el olijfolie in. Kook hierin de ravioli in ca 5 minuten gaar. Verdeel de ravioli over de borden, schenk de beurre noisette erover en garneer met de gefrituurde salieblaadjes.

Tip: Als de ravioli naar boven komen drijven, zijn ze gaar.Bereidingstijd: 30 minuten. Kcal: 820 p.p.Zin in meer lekkere gerechten van Claartjes Keuken? Kijk dan op de pagina van Claartjes Keuken.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden