null Beeld

Gevulde tomaten met quinoa, groenten en feta

Benodigdheden voor 4 personen:

Anouk Flims
  • 4 grote tomaten
  • 200 g quinoa
  • 1/2 bouillonblokje (groenten)
  • 250 g champignons
  • 1 courgette
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el peterselie (gehakt)
  • 100 g feta
  • handje pistachenoten
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd het bovenste deel van de tomaten en hol ze uit. Laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier.
  2. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met een 1/2 bouillonblokje. Giet het af en laat het goed uitlekken.
  3. Snipper de sjalotten fijn, plet de knoflook, snijd de cougette en de champignons in fijne blokjes.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Stoof de sjalotten en knoflook in olijfolie. Voeg de courgette en champignons toe en bak tot alles gaar is. Kruid het geheel naar smaak met peper en zout.
  5. Hak de pistachenoten grof. Meng de quinoa, de groenten, de peterselie en de pistachenoten in een kom. Vul de tomaten met dit mengsel. Leg er enkele stukjes feta op.
  6. Zet de tomaten 20 minuten in de oven. Zet de tomatenhoedjes halverwege de gaartijd in de oven.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Libelle Lekker BE. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden