null Beeld

Gezin krijgt na gestolen Sinterklaascadeaus hulp uit onverwachte hoek

Wat een heerlijk avondje had moeten worden voor het gezin van Ravenna Böhmer uit Hengelo, werd een drama toen de zak met cadeaus bij de voordeur werden gestolen. Maar toen kwam er hulp uit onverwachte hulp...

Elselien van Dieren

Ravenna plaatste afgelopen zondag onderstaand bericht op Facebook om haar frustraties over de gestolen cadeaus te uiten. "Onze Sinterklaascadeaus zijn net voor de deur gejat", schrijft ze.

'Het gaat niet om mij'

En dat bericht werd gelezen door een 37-jarige man uit Baarn. Hij nam contact op met Ravenna en maakte direct 400 euro over naar haar rekening. De weldoener - die ondernemer is - wil niet met zijn naam in de media, 'het gaat niet om mij', maar wilde wel aan RTL Nieuws vertellen hoe hij tot deze genereuze daad gekomen is. "Ik zag het direct voor me. Dat kindje dat in spanning zit te wachten. En dan naar de voordeur lopen en zien dat er niets meer staat. Zo sneu."

Geen speculaasje minder

Hoewel uit Ravenna's bericht niet bleek dat het gezin financiële problemen heeft, besloot dat man toch een flink bedrag over te maken. "Ik kan het missen, ik zal er geen speculaasje minder om eten. Ik vind dat de sterke schouders dit vaker kunnen doen", aldus de ondernemer. Ravenna is dolgelukkig met het bedrag dat ze ontvingen van de man. Ze benadrukte dat het echt niet nodig was, maar ze stond erop. "Ik vind dat echt heel bijzonder. We hadden er echt voor gespaard."

Een stukje warmer

En de man uit Baarn was niet de enige die het gezin een hart onder de riem stak. Bij de plaatselijke speelgoedwinkel mocht Ravenna het gekochte cadeau nog een keer - kosteloos - komen ophalen en ze ontving van verschillende mensen en winkels mooie cadeaus. Ravenna op haar Facebook-pagina: "Dit land voelt voor ons vandaag alweer een stuk warmer als gisteravond, en ik hoop oprecht dat degene die onze cadeaus gestolen heeft een wanhopige ouder was die dit aan zijn kinderen heeft gegeven. Maar dan nog, had even aangebeld, dan hadden we graag gedeeld!"

Meer lezen over Ravenna's pakjesavond? Klik hier.

LEES OOK:

VIDEO: En dít doe je met al je overgebleven pepernoten.

Bron: Facebook-pagina Ravenna Böhmer, RTL Nieuws. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden