null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Gezin moet tweeling afstaan na blunder van IVF-kliniek

Een Amerikaans koppel moet hun pasgeboren tweeling afstaan na een grove fout van dokters in een IVF-kliniek. Het stel werd met behulp van IVF-behandelingen zwanger, maar de kinderen bleken na de geboorte niet van hen te zijn.

Anne-Flore MullerGetty Images

Het stel staat voor een groot raadsel en weet niet wat er met hun eigen embryo's is gebeurd. Ze klagen de IVF-kliniek momenteel aan.

Zwanger van een tweeling

Na meerdere mislukte pogingen om op de natuurlijke manier zwanger te worden, startte het Amerikaanse koppel vorig jaar met IVF-behandelingen. De behandelingen kostten ruim 100.000 dollar. Na een eerste onsuccesvolle poging resulteerde de tweede behandeling in een zwangerschap. De vrouw bleek een tweeling te dragen.

Vraagtekens

De eerste vraagtekens ontstonden toen op de echo bleek dat het om een jongenstweeling ging, terwijl de IVF-arts vertelde dat 4 van de 5 geplaatste embryo's meisjes waren. Omdat hen op het hart werd gedrukt dat echofoto's nooit helemaal vertrouwd konden worden, lieten de toekomstige ouders hun bedenkingen varen.

Fout IVF-kliniek

Pas na de geboorte bleek dat er wel degelijk een grote fout gemaakt was door de betreffende artsen van de IVF-kliniek. De zwangere vrouw is Aziatisch, maar de kinderen die ze baarde waren dit niet. Ook bleek het inderdaad om 2 jongetjes te gaan, zoals het stel al dacht te zien op de echofoto.

Schadevergoeding

Een DNA-test wees uit dat de kinderen inderdaad niet van hen zijn. Na onderzoek bleek dat er bij de vrouw 2 embryo's van anderen geplaatst waren. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. Het stel is naar de rechter gestapt en eist een flinke schadevergoeding.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: NOS. Beeld: Istock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden