null Beeld

Gezinnen verbreken coronaregels op pakjesavond: “Ik wil niet kiezen tussen m’n kinderen”

De verjaardag van de Sint komt steeds dichterbij en het coronavirus lijkt het land niet vóór 5 december te verlaten. De grote vraag is nu: hoe gaan we met familie en vrienden pakjesavond vieren als het nog onduidelijk is of je überhaupt meer dan twee mensen over de vloer mag hebben? Corona of niet, sommige gezinnen zijn in staat om de huidige regels te verbreken om zo toch samen te kunnen komen.

Renée Mulckhuijse

't Heerlijk avondje is gekomen, 't avondje van Sinterklaas... Ja, dit jaar ziet dat er net even anders uit. Maar van iedere tien gezinnen die sinterklaasavond vieren, is er in ieder geval één gezin dat zich niet aan de coronamaatregelen houdt. Dat is de conclusie van Eenvandaag na onderzoek onder 28.825 mensen.

Pakjesavond gaat gewoon door

Mochten de huidige maatregelen die Mark Rutte ons heeft opgelegd verlengd worden, dan betekent het dat families en vrienden sinterklaasavond in een wel heel kleine kring moeten vieren. Maar ook als de maatregelen niet worden verlengd ziet het er niet rooskleurig uit voor wie op sinterklaasavond een handvol mensen wil uitnodigen. Van twee mensen buiten je huishouden om, mag je met drie mensen buiten je huishouden samenkomen. Voor sommige families is dit ondenkbaar.

Want wie gewend is om op 5 december samen te komen met vrienden en familie, wil deze traditie helemaal niet opgeven. "We doen het elk jaar zo, en dat gaan we weer doen, corona of niet", vertelt iemand. De meest voorkomende reden hiervoor is de grootte van hun familie. "Ik heb drie volwassen dochters. We vieren nog steeds Sinterklaas en ik ga niet één dochter kiezen die dan niet mee mag vieren."

Is het weer tijd om een surprise in elkaar te knutselen, maar heb je geen tijd meer om uitgebreid met papier maché aan de gang te gaan? Geen paniek. Met deze supersnelle surprise maak je een voetbalfan gegarandeerd blij.

Bron: Eenvandaag. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden