null Beeld

‘Gezond eten? Bullshit!’

VrouwOnline.nl

Gezond eten en leven? Bullshit vindt de Engelse David Jeffries van 66 jaar. Hij leeft al jaren op afhaalmaaltijden, junkfood, chocolade en sigaretten. Hij heeft al tien jaar geen fruit aangeraakt en claimt dat hij zich nog nooit zo fit heeft gevoeld.

Gezond eten en leven? Bullshit vindt de Engelse David Jeffries van 66 jaar. Hij leeft al jaren op afhaalmaaltijden, junkfood, chocolade en sigaretten. Hij heeft al tien jaar geen fruit aangeraakt en claimt dat hij zich nog nooit zo fit heeft gevoeld.

De vader van twee kinderen rookt vijf pakjes per dag en eet daarnaast eigenlijk vooral friet, vis, biefstuk, rosbief, worstjes en eieren. Om fit te blijven (ja ja let op) danst hij door zijn huiskamer en rent elke dag een stuk. Ook harkt hij de tuin en blijft fit door muziek. 'Ik zit in mijn stoel, zet harde muziek op en sla en trap twintig minuten in de lucht. Soms begrijpen mensen niet helemaal wat ik aan het doen ben, maar het werkt voor al mijn gewrichten en spieren. Ik denk dat dit het geheim is voor mijn uitstekende fysieke gesteldheid', claimt de man.

De smaak van vers fruit en groente kan hij niet verdragen. 'Ik haat het echt. Er zit totaal geen smaak aan. De enige manier om er smaak aan te krijgen, is overal zout op te gooien. Maar dat schijnt zo ongezond te zijn', aldus Jeffries. Hij kreeg tien jaar terug tot twee keer toe een hartaanval, maar dat heeft volgens hem juist in zijn voordeel gewerkt. 'Ik was twee seconden doodverklaard in de ambulance. Ik had een erfelijke blokkade in mijn slagader. Het had in ieder geval niets te maken met mijn eetpatroon of sigaretten. Sinds die hartaanvallen voel ik me jaren jonger. Alsof ik ben herboren!' Obesitas is volgens hem dan ook een evolutionair dingetje en de zogenaamde experts moeten zich dus ook niet bemoeien met iemands dieet.

Tja, het 'David Jeffries dieet' volgen is geheel op eigen risico. Het is niet een levensstijl die we van harte aanbevelen, ook expert Nigel Penny van Birmingham City University's Factulty of Health zegt in Daily Mail dat hij deze levensstijl absoluut niet aanbeveelt en dat dit toch wel voor zich spreekt na twee keer een hartaanval op relatief jonge leeftijd. Elke dag op kantoor twintig minuten vanuit onze stoelen slaan en schoppen met armen en benen op harde muziek is natuurlijk wel een hilarische workout.

David Jeffries

Zijn rolmodellen?

Onslow uit de serie keeping up appearances

The Young Ones

Patsy uit absolutely fabulous


Bron: Daily Mail en BuzzO

Eerder verschenen op VrouwOnline

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden