null Beeld

Gezond op woensdag: lauwwarme bonensalade

Zin in gezond halverwege de week? Door de koriander- en komijnzaadjes krijgt deze lauwwarme bonensalade (zo'n 115 calorieën per persoon) een bijzondere smaak. Perfect als lunch of als avondeten op een balansdag.

Vera Klandermans

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 300 g haricots verts of sperziebonen
  • 300 g snijbonen, in stukjes
  • 2 rode paprika's, in reepjes gesneden
  • 3 el olijfolie
  • 2-3 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 el kappertjes
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 2 tl korianderzaadjes
  • 4 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • klein bosje dille, gehakt
  • rasp van 1 citroen
  • zeezout en zwarte peper uit de molen

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 225°C. Breng een grote pan water aan de kook en kook de bonen tot ze net beetgaar zijn, circa 12 minuten. Spoel ze af onder koud stromend water en doe ze dan in een grote kom. Meng ondertussen de paprikareepjes met 1 eetlepel olijfolie, peper en zout en spreid ze uit op een bakplaat. Bak ze 5 minuten, of tot ze zacht zijn. Voeg ze toe aan de bonen.

Verwarm de rest van de olijfolie in een kleine steelpan. Voeg de knoflook toe en bak die 20 seconden. Voeg dan de kappertjes, komijn en koriander toe en bak al omscheppend even mee.

Giet de warme kruidenolie over de bonen. Schep alles om en voeg de bosui, dille, citroenrasp en een beetje zout en zwarte peper toe.

Bereiden: 30 minuten.

Receptuur: Yvette van Boven. Beeld: Saskia van Osnabrugge

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden