null Beeld

Gezouten-karamelkoekjes met maanzaad

Dol op gezouten karamel? Probeer dan eens deze koekjes, die maar 6 minuten in de oven hoeven!

Online redactie Libelle

Benodigdheden voor 20 koekjes (10 dubbele):

  • 150 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 125 g boter, op kamertemperatuur
  • 100 g fijne tafelsuiker
  • ½ ei, losgeklopt
  • 2 el maanzaad + 1 el extra voor garnering
  • ¼ blikje salted karamel + zoutflakes

Extra: paletmes, bakplaat, bakpapier

Bereiding:

  1. Meng de bloem met het bakpoeder en zet het apart.
  2. Mix de boter met de suiker 5 minuten lang romig.
  3. Zeef het bloemmengsel erover.
  4. Voeg het ei toe en klop nog 1 minuut door.
  5. Spatel nu het bloemmengsel erdoor met een grote lepel.
  6. Vorm het deeg tot een bal en wikkel het in bakpapier. Laat het 1 uur in de koelkast stevig worden.
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol balletjes van het deeg (iets kleiner dan een walnoot) en leg ze op de bakplaat – houd steeds 4 cm afstand.
  9. Strooi er nog wat maanzaad op. Je hoeft ze dus niet plat te drukken!
  10. Bak de balletjes 6 à 7 minuten in de hete oven (Pas op dat ze niet te bruin worden).
  11. Laat ze 15 minuten afkoelen.
  12. Schep op de helft van de koekjes een volle theelepel salted karamel. Druk de andere koekjes er zachtjes op.

Bereidingstijd: 15 min. Wachten: 1 uur. Oventijd: 6 min.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Receptuur: Jacqueline Pietrowski & Victor de Launay. Beeld: Eric van Lokven

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden