Vaccins Beeld Getty Images
VaccinsBeeld Getty Images

GGD zegt elke dag maar liefst 150 voordringers voor boosterprik af

De boosterprik houdt de gemoederen flink bezig. Waar de één weigert om nog eens een mouw op te stropen, heeft de ander ‘m liever gisteren dan vandaag. Sterker nog: sinds kort hebben we te maken met heuse voordringers.

Pernille HansumGetty Images

Valse geboortedatum

Het maken van een afspraak voor de boosterprik bleek voor iedereen mogelijk, zolang je een valse geboortedatum zou opgeven. Niet de bedoeling natuurlijk, en ook de GGD begon te merken dat er iets niet klopte. Er kwam een leeftijdscheck, en sindsdien vallen er nog elke dag zo’n 150 mensen per dag door de mand. De GGD zegt nu dus dagelijks ongeveer 150 mensen af, met een belletje of een automatische annulering die je dan via SMS ontvangt. Ook op de priklocaties wordt vanaf nu een stuk strenger gecontroleerd.

Nog even wachten

Dit jaar mogen alleen de 60-plussers rekenen op een boosterprik. Vanaf januari kunnen ook 60-minners hun mouwen nog eens opstropen. Als het aan Hugo de Jonge ligt maakt Nederland dus een snelle inhaalslag, en is het streven om iedereen binnen zeven maanden na de laatste vaccinatie een booster te kunnen geven. Volgens Gommers kun je die dan ook maar beter gaan halen, legde hij uit op Instagram.

Bron: RTL Nieuws en Telegraaf

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden