Giant Twix
Fan van Twix, maar vind je de reep altijd zo klein? Maak hem dan nu zelf in het groot.
Koekjeslaag:
- 250 g boter (kamertemperatuur)
- 200 g suiker
- 1 tl vanille-extract
- 250 g patentbloem
- ½ tl zout
Karamel:
- 200 g karamelsnoepjes
- 3 el slagroom
Chocoladelaag:
- 400 g chocolade
- 2 el boter
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een lange, smalle bakvorm met bakpapier. Meng in een kom de boter met de suiker, het vanille-extract, de bloem en het zout.
- Duw het deeg in de vorm. Prik er met een vork gaatjes in. Bak 15 minuten in de oven tot de koekjeslaag licht gebakken is. Haal uit de vorm en leg op een bakplaat. Laat verder afkoelen.
- Smelt de karamelsnoepjes met de room in de magnetron, telkens 30 seconden. Roer regelmatig en verhit tot een smeuïge karamel. Giet de karamel over de koekjeslaag en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Smelt de chocolade met de boter, au bain-marie of in de magnetron, tot die helemaal gesmolten is. Giet over de karamellaag en laat opnieuw opstijven in de koelkast. Snijd in repen.
Eet smakelijk!
Meer lekkere recepten en handige keukentips? Like Libelle Lekker Nederland op Facebook en schrijf je in voor de Libelle Lekker nieuwsbrief .
Bron: Libellelekker.be . Beeld: iStock