null Beeld

Giel Beelen: “24/7 in de spotlights staan is erger dan niet eten”

Deze week werd bekendgemaakt dat Giel Beelen samen met zijn 3FM-collega's Paul Rabbering en Domien Verschuuren zijn intrek neemt in het Glazen Huis voor Serious Request in Heerlen. 

Susan Dalstra

Vorig jaar zat Giel niet in het Glazen Huis. Dat vond de radiomaker zelf toch ook een beetje gek. "Ik wilde gewoon Haarlem, mijn stad, zien en niet die paar vierkante meter. Ik vond dat te gek, maar werd er ook een beetje onrustig van en dacht 'ah fuck'. Ik ben toch een radiomaker en vind dat het leukste wat er is. Daarom heb ik dit jaar aangegeven dat ik er wel graag bij wilde zijn. Dan gaan de omroepbazen in beraad. Voor mij is het niet zo vanzelfsprekend dat ik dan gekozen word. Ze kunnen ook denken: die gast kennen we nou wel."

Het Sultana-incident

Natuurlijk moeten we toch even vragen naar het Sultana-incident. Giel biechtte onlangs op dat hij de koekjes tijdens de eerste editie het huis in had gesmokkeld. "Ik heb er nu alweer spijt van dat ik dat heb gezegd. Mensen zijn er echt enorm over gevallen. Ik werd beschuldigd van vals spelen en weet ik veel wat. Het was gewoon het allereerste jaar. Je pakt je koffer in en weet niet waar je instapt. Ik weet ook niet waarom ik dat heb gedaan. Voor de goede orde: ik heb er geen gebruik van gemaakt. Maar ik had het wel mee, ja. Ik weet niet wat ik dacht. Alsof je dat dan sneaky gaat opeten, dat slaat ook nergens op. Het was de eerste keer, we hadden allemaal geen idee wat er ging gebeuren voordat het zo positief uit de hand liep."

LEES OOK: GIEL BEELEN SMOKKELDE ETEN HET GLAZEN HUIS IN

24/7 in de spotlights

Naast het niet-eten is er één ding dat de dj nog veel lastiger vindt: 6 dagen lang 24/7 in de spotlights staan. "'s Ochtends tijdens mijn radioshow kunnen mensen ook meekijken en ik weet dat dat zo is, maar je ziet ze niet. Het is heel anders dan in een studio. Nu is het 24/7 en ik moet zeggen dat ik dat nog wel moeilijker vind dan geen eten en weinig slaap. Het is iets heel onmenselijks, maar dat is wat je aan het doen bent: actievoeren en op de barricaden staan, wat tegenwoordig inhoudt dat je ook online overal zichtbaar bent. Maar het is niet normaal, nee."

Jongeren in conflictgebieden

Het Glazen Huis zamelt dit jaar geld in voor jongeren in conflictgebieden. "Ze willen maar één ding: een toekomst. Naar school, een cursus en natuurlijk psychische hulp. Dit wist ik ook niet, maar kinderen moeten bijvoorbeeld een rugzak en schrijfgerei hebben om naar school te mogen. Het Rode Kruis kan dat voor € 2,50 per kind regelen. Dan heb je meteen een oplossing. Het is geen bodemloze put, hier kun je echt wat mee."

Serious Request begint pas de week voor Kerst, maar je kunt nu al meedoen. Als je een actie om geld in te zamelen hebt bedacht, kun je die hier aanmelden.

Beeld: 3FM/Bullet-Ray

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden