Landelijke actie Giro 555 voor Oekraïne. Beeld Getty Images/iStockphoto
Landelijke actie Giro 555 voor Oekraïne.Beeld Getty Images/iStockphoto

Giro555: maandag landelijke actie op televisie en radio voor Oekraïne

Giro555 organiseert maandag 7 maart in samenwerking met landelijke en regionale media een speciale actie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Oekraïne.

Chanan FoppenGetty Images/iStockphoto

Van 06.00 uur tot 21.00 uur is er een speciale uitzending van Radio555 te horen op NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Qmusic, 100%NL, Radio 538, Radio10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime. ‘S avonds zenden SBS6, RTL en de NPO van 20.30 uur tot 23.00 uur een gezamenlijk televisieprogramma uit.

Televisie

De avond op televisie wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Rob Kemps. Jeroen Pauw en Eva Jinek ontvangen in de studio gasten aan tafel. Vanuit het landelijk actiecentrum van Giro555 in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid doet Dionne Stax verslag, samen met Britt Dekker. Hila Noorzai volgt in het actiecentrum alle ontwikkelingen op sociale media. Vanaf de Pools-Oekraïense grens doet Wendy van Dijk verslag van de actuele situatie ter plekke.

Enorme steun

11 samenwerkende hulporganisaties (Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF Nederland, Nederlandse Rode Kruis, Plan International, Terre des Hommes en World Vision) slaan bij uitzonderlijke rampen de handen ineen onder de naam Giro555 om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers. Maandag wil Giro555 zoveel mogelijk geld inzamelen voor de humanitaire nood waarin honderdduizenden Oekraïners verkeren. “Als hulporganisaties zijn we diep geroerd door de enorme steun die we hier in Nederland mee uitspreken. Een groot signaal van solidariteit voor de slachtoffers in Oekraïne en de vele honderdduizenden vluchtelingen. Zij hebben onze steun hard nodig", zegt Kees Zevenbergen, actievoorzitter van Giro555 in een reactie.

Bron: Giro555

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden