Goddelijke tomatentaartjes om het weekend mee in te luiden
Pakje bladerdeeg in huis? Maak dan eens deze heerlijke tomatentaartjes als perfect hapje om te vieren dat het weekend vandaag begint!
undefined
Nodig voor 20 tomatentaartjes
- bloem voor het bestuiven v/h aanrecht
- 1 pak bladerdeeg, ontdooid
- 100 gram oude kaas, geraspt
- ca. 4 tomaten, in gelijke plakjes gesneden
- 2 el extra vergine olijfolie
- zeezout en zwarte peper
- 1 handvol verse basilicumblaadjes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden, met de roosters in het midden en daarboven. Verwijder van de bladerdeegvelletjes de plasticfolie en stapel ze op elkaar. Bestuif het aanrecht en de deegroller met wat bloem en rol de stapel bladerdeeg uit tot één groot vel, zo dun als een los velletje bladerdeeg. Snij met een glas of koekuitsteekvorm van ongeveer 6-8 cm doorsnede rondjes uit het deeg.
Leg deze op twee bakplaten die met bakpapier zijn bekleed. Prik ze met een vork allemaal overal in. Bestrooi ze met oude kaas. Verdeel de plakjes tomaat erop. Op elk rondje één. Druppel er olijfolie over en zwarte peper en misschien wat zout, let op: oude kaas is ook al zout!
Bak ze in de oven goudbruin in ca. 25 minuten. Wissel de bakplaten halverwege de baktijd van plaats in de oven. Laat ze na het bakken iets afkoelen. Bestrooi met basilicumblaadjes en dien op.
Bereiden: 20 min. Bakken: 25 min. Kcal: 139 per stuk (bij 20 stuks).
Recept: Yvette van Boven. Beeld: Jan Luijk