null Beeld

Goddelijke tomatentaartjes om het weekend mee in te luiden

Pakje bladerdeeg in huis? Maak dan eens deze heerlijke tomatentaartjes als perfect hapje om te vieren dat het weekend vandaag begint!

Vera Klandermans

undefined

Nodig voor 20 tomatentaartjes

  • bloem voor het bestuiven v/h aanrecht
  • 1 pak bladerdeeg, ontdooid
  • 100 gram oude kaas, geraspt
  • ca. 4 tomaten, in gelijke plakjes gesneden
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • zeezout en zwarte peper
  • 1 handvol verse basilicumblaadjes

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden, met de roosters in het midden en daarboven. Verwijder van de bladerdeegvelletjes de plasticfolie en stapel ze op elkaar. Bestuif het aanrecht en de deegroller met wat bloem en rol de stapel bladerdeeg uit tot één groot vel, zo dun als een los velletje bladerdeeg. Snij met een glas of koekuitsteekvorm van ongeveer 6-8 cm doorsnede rondjes uit het deeg.

Leg deze op twee bakplaten die met bakpapier zijn bekleed. Prik ze met een vork allemaal overal in. Bestrooi ze met oude kaas. Verdeel de plakjes tomaat erop. Op elk rondje één. Druppel er olijfolie over en zwarte peper en misschien wat zout, let op: oude kaas is ook al zout!

Bak ze in de oven goudbruin in ca. 25 minuten. Wissel de bakplaten halverwege de baktijd van plaats in de oven. Laat ze na het bakken iets afkoelen. Bestrooi met basilicumblaadjes en dien op.

Bereiden: 20 min. Bakken: 25 min. Kcal: 139 per stuk (bij 20 stuks).

Recept: Yvette van Boven. Beeld: Jan Luijk

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden