Photo Taken In Belgrade, Serbia Beeld Getty Images/EyeEm
Photo Taken In Belgrade, SerbiaBeeld Getty Images/EyeEm

Goed nieuws: demissionair kabinet gaat hogere energierekening compenseren

Het houdt de gemoederen flink bezig: de stijgende energieprijzen. Het zou met gemak om honderden euro’s per jaar gaan. Gelukkig is er nu ook een beetje goed nieuws: het demissionair kabinet gaat maatregelen treffen om die hogere energierekening te compenseren.

RedactieGetty Images/EyeEm

Oorzaken van de prijsstijging

Experts denken dat aan de prijsstijging van gas voorlopig nog geen einde komt. Dat komt mede doordat we afgelopen winter vrij strenge maanden hebben gehad, waardoor veel gas dat we in Nederland hadden, is opgegaan. Ook neemt de vraag naar gas in Azië toe en verloopt de import vanuit Rusland traag.

Alle beetjes helpen

Niet bepaald positieve berichten, dus. Maar nu wordt er flink wat geld uitgetrokken om de betalende burger tegemoet te komen. Met onder meer rond de drie miljard euro om de belasting op energie te verlagen. Dat kan voor huishoudens al snel zo’n vierhonderd euro op jaarbasis schelen. Kijk, dat is al een begin.

Dan komt er ook 150 miljoen euro vrij om woningen te isoleren. Elke gemeente mag van die 150 miljoen een bepaald bedrag uitdelen aan inwoners, in de vorm van vouchers. Daar kunnen mensen maatregelen van treffen om kou in huis tegen te gaan, bijvoorbeeld met de aanschaf van tochtstrips.

Verstandig met geld omgaan; je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Zó leer je je kleintje geld sparen:

Bron: NOS

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden