Goed nieuws: iedereen kan nu telefonisch een afspraak maken voor een boosterprik Beeld Getty Images/iStockphoto
Goed nieuws: iedereen kan nu telefonisch een afspraak maken voor een boosterprikBeeld Getty Images/iStockphoto

Goed nieuws: iedereen kan nu telefonisch een afspraak maken voor een boosterprik

Vanaf nu kunnen alle volwassenen telefonisch een afspraak voor een boosterprik maken. Tot voor kort konden alleen 60-plussers bellen voor een afspraak, iedereen die jonger was, kon alleen digitaal terecht.

Tara StokdijkGetty Images/iStockphoto

Dit laat GGD GHOR Nederland weten. Maar let op: alleen volwassenen die langer dan drie maanden geleden zijn gevaccineerd of een coronabesmetting doormaakten, komen in aanmerking voor een boosterprik.

Telefonisch afspraak maken voor booster

Om een afspraak te maken hoef je niet de uitnodigingsbrief af te wachten. Deze worden door het RIVM nog tot 29 januari verstuurd, maar het kabinet wil het liefst iedere volwassene die dat wil voor het einde van deze maand geprikt hebben.

Telefoonnummer

Het telefoonnummer dat gebeld kan worden om de prikafspraak te maken is 0800-7070. Waar dit nummer voorheen vaak overbelast was, is het nu niet erg meer als er veel mensen bellen: “Die situatie is nu heel anders. Het callcenter is flink uitgebreid, waardoor het geen probleem is als er veel mensen bellen”, aldus de GGD.

Zonder afspraak

Verschillende vaccinatielocaties merken dat het aantal afspraken achterblijft bij het aantal prikkers. Daarom geven zij de mogelijkheid om zonder afspraak binnen te lopen voor een boosterprik. Dit gebeurt nog niet overal, dus zorg dat je je vooraf goed informeert.

Boosterprik, derde prik, coronapil: wat zijn de verschillen?

Bron: Linda

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden