null Beeld

Goed nieuws: sex toch niet slecht voor je hart

Iedereen, met of zonder hartkwalen, kan de stoute schoenen zorgeloos aantrekken. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat het risico op een hartinfarct niet groter is tijdens een potje sex.

Judith Boswinkel

Het hebben van sex wordt namelijk gezien als een ‘gematigde activiteit’. Tijdens een wilde nacht met je partner is de kans op problemen aan het hart even groot als wanneer je een stevige wandeling op de zondagmiddag maakt.

Niet levensgevaarlijk

De universiteit van Ulm in Duitsland heeft onderzoek gedaan naar de sexuele activiteiten van meer dan 500 hartpatiënten tussen de 30 en 70 jaar. Hieruit kwam naar voren dat het zeer onwaarschijnlijk is dat sex een hartaanval kan veroorzaken. De kans op het hebben van (nog) een hartinfarct wordt door vrijen in ieder geval niet vergroot.

Lees ook: Pas op! Hartklachten bij vrouwen vaak aangezien voor overgangskwaaltjes

Gewoon blijven doen

De Duitse Wetenschappers drukken ons dan ook op het hart dat we ons geen zorgen hoeven te maken over ons sexleven, en moedigen ons vooral aan om deze vorm van activiteit te blijven beoefenen. Dan weten wij wel wat ons te doen staat op een saaie zondagmiddag...

Bron: Nu.nl. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden