null Beeld

Goed nieuws voor veganisten: deze eieren zijn volledig plantaardig

Ontbijten met gebakken eieren met kaas en spek als het de avond ervoor laat geworden is, een gepocheerd eitje bij een stukje zalm: heerlijk. Niet zo gek dat eieren een van de dingen zijn die veganisten het meest missen in hun eetpatroon. Daar hebben 2 Franse vrouwen wat op gevonden. 

Philippine en Sheryline hebben een veganistisch ei geproduceerd dat kookt, bakt en smaakt als een kippenei. Het vegan ei is gemaakt van groenten en kun je koken, klutsen en bakken. De eieren hebben zelfs een eierschaal die je open moet breken.

Iedere maaltijd

"We kwamen tot het besef dat mensen ei het meest missen in een veganistisch dieet. Het is een product dat je in iedere maaltijd gebruikt: van ontbijt tot lunch en diner, voor zoete - en hartige gerechten. We besloten er zelf een te maken."

Minder calorieën

Het duo pielt nog met wat kleine aanpassingen aan het ontwerp en de smaak van het ei. De eierschaal is nu bijvoorbeeld nog van plastic, maar de ondernemers zijn op zoek naar een milieuvriendelijker alternatief. Hun eieren hebben ook nog eens minder calorieën en vetten dan de dierlijke variant.

Alleen eiwit kloppen is nog ingewikkeld, maar ook daar werken Philipinne en Sheryline hard aan. Ze willen hun veganistische eieren halverwege 2020 op de markt brengen.

Een van onze favoriete gerechten met eieren: shakshuka! En nog gezond ook.

Bron: Choose veg. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden