null Beeld

Gordon Ramsay deelt zijn geheim voor de perfecte pannenkoeken

Van pannenkoeken kunnen we nooit genoeg krijgen, dus tips over hoe je de lekkerste flensjes kunt bakken zijn altijd welkom. Topchef Gordon Ramsay deelde op Instagram zijn geheim voor de perfecte pannenkoeken.

Ismay Gijsen

Het lijkt wel of Britten altijd iets speciaals doen met hun pannenkoeken. Onlangs onthulden de Britse royals hun recept voor pannenkoeken die ze beleggen met jam en slagroom, citroen en suiker of ham, prei en kaas. Dit keer was Gordon Ramsay aan de beurt.

Dunne pannenkoeken

Gordon maakt zijn beslag van 100 gram bloem, 300 milliliter melk en twee eieren. Het beslag laat hij vervolgens een kwartiertje rusten. De pannenkoeken bakt hij altijd extra dun, zodat ze lekker crispy worden. Als de pannenkoek vervolgens klaar is, belegt hij het met aardbeien, frambozen, honing, citroensap en citroenrasp. En waar wij ervoor kiezen om de pannenkoeken op te rollen, vouwt Gordon ze netjes in kwarten.

Een stapel perfecte pannenkoeken moeten natuurlijk ook voorzien zijn van beleg. Zo maak je zelf poedersuiker in 30 seconden:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram. Beeld: Getty Images

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden