null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Gratis dagje Blijdorp voor iedereen die ‘Leeuw’ heet

Mocht je de Leeuw heten en zin hebben in een extra goedkoop familie-uitje, dan heb je maandag 10 augustus geluk! Diergaarde Blijdorp nodigt iedereen die de Leeuw heet die dag uit voor een gratis dagje dierenpret.

Vera KlandermansANP Kippa

Aanleiding is World Lion Day, de dag waarop de koning van het dierenrijk in de spotlights staat. En dat is nodig, want wereldwijd leven er nog maar 300 tot 400 Aziatische leeuwen in het wild. De Afrikaanse leeuw heeft het nog zwaarder; de aanvoerder van ‘the big five’ verloor in de afgelopen 50 jaar 80% van zijn leefgebied.

Jagen voor de lol

Vorige week nog kwam het treurige bericht in het nieuws dat een Amerikaanse tandarts de beroemde Afrikaanse leeuw Cecil doodde. Gewoon voor de lol. Maar niet alleen door de jacht wordt het leefgebied van leeuwen verkleind, ook door conflicten binnen de lokale bevolking, ziektes en steeds minder beschikbare prooidieren komen de dieren steeds verder in het gedrang.

Op Wereld Leeuwendag organiseert Blijdorp ook extra activiteiten. Bezoekers kunnen de zeldzame Aziatische leeuw in het echt ontmoeten in het nieuwe leeuwenverblijf.

Bron: Diergaarde Blijdorp en AD.nl. Beeld:

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden