null Beeld

Groene thee en rode wijn helpen tegen alzheimer

Goed nieuws voor liefhebbers van groene thee of rode wijn: als je deze dranken veel drinkt, heb je minder kans op alzheimer. Dat blijkt uit onderzoek van de University of Leeds.

Helene van Santen

In groene thee en rode wijn zitten bepaalde natuurlijke chemische stoffen, EGCG en resveratrol, die een belangrijke stap bij het ontstaan van alzheimer lijken te verstoren. Het gaat om het proces waarbij schadelijke klompen eiwit zich hechten aan hersencellen, waardoor deze afsterven. Dit proces lijkt dus verstoord te worden door extracten van groene thee en rode wijn.

Genezen

"Deze ontdekking leert ons veel over de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer", zegt onderzoeker Nigel Hooper. "Het is een misvatting dat alzheimer een onderdeel is van het ouderdomsproces. Het is een ziekte die we kunnen genezen."

BEKIJK OOK:

Dokter Rutger vertelt je in deze video hoe je het verschil herkent tussen vergeetachtigheid en dementie:

LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle Daily in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan op Libelle.nl/nieuwsbrief.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden