null Beeld

Groot Libelle Onderzoek: dít is er in 85 jaar veranderd voor vrouwen

Libelle bestaat 85 jaar! In die periode is er enorm veel veranderd voor vrouwen in Nederland. Hoe zag het leven van onze oma’s eruit en hoe vergaat het onze dochters? We vroegen het jou in de Grote Jubileum Enquête, waaraan maar liefst 5550 vrouwen van 19 tot 91 jaar deelnamen.

Online redactie Libelle

Welke veranderingen hebben vrouwen doorgemaakt op het gebied van liefde, werk, vriendschappen en hun lijf? Dít zijn de opvallendste uitkomsten:

  • 45% van de vrouwen voelt zich jonger dan ze is, gemiddeld maar liefst 10 jaar!
  • Slechts 37% van de vrouwen van rond de 70 jaar zou haar leven op dezelfde manier inrichten als ze het opnieuw mocht doen.
  • 13% van de vrouwen geeft haar sexleven een onvoldoende (en 77% van alle vrouwen ‘maakt’ weleens zin).
  • Ruim 25% van de vrouwen is ronduit ontevreden over haar lichaam. Dat geldt voor maar 14% van de 70-jarigen.
  • 46% zegt dat het leven van hun dochters met kleine kinderen nu zwaarder is dan hun eigen in de periode dat de kinderen klein waren
  • Erica Terpstra is de meest inspirerende vrouw van ons land en wordt gezien als hét rolmodel.

Libelle ontwikkelde de enquête samen met Vrouwen van Nu, de grootste landelijke vrouwenvereniging van ons land (ca. 40.000 leden), die is opgericht in 1930.

null Beeld

MEER LEZEN

Lees alles over dit uitgebreide onderzoek in ons jubileumnummer, donderdag 11 april in de winkel.

Verder vind je in dit nummer...

Naast het Grote Jubileum onderzoek zijn voor dit nummer 3 generaties Libelle-lezeressen uit het hele land gefotografeerd en geportretteerd door 3 generaties top-fotografen, met o.a. Katja Schuurman (44) met haar moeder Sonja (70) en dochter Sammie (8) * Feesttaarten van experts, om zelf te maken, met recepten van o.a. Yvette van Boven en Rutger, Menno & Janny van Heel Holland Bakt * Interviews met 5 powervrouwen, gefotografeerd door Humberto Tan * In samenwerking met TUI geeft Libelle 10 droomreizen weg * Met Libelle Deelt Uit geven we voor € 60.000 aan prijzen weg.

Productie en tekst: Marlies Jansen. Beeld: Patricia Steur

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden