null Beeld

Grootste snurker van Nederland: gesnurk even hard als voorbijrazende trein

Vind jij dat je het zwaar hebt met het gesnurk van je partner? Wees dan blij dat je 's nachts niet naast de grootste snurker van Nederland ligt!

Tara Stokdijk

Ieder jaar zoekt de Kliniek voor Snurken en Apneu de grootste snurker van ons land. Dit jaar won een man die maar liefst 85 decibel produceert met zijn gesnurk. Dat is net zo hard als het geluid van een voorbijrazende trein of vrachtwagen.

Geen record

De winnaar heeft hiermee geen record neergezet. In 2017 won een man genaamd Frank, die maar liefst 100 decibel wist te produceren. Dat is vergelijkbaar met het geluid van een straaljager. De Kliniek voor Snurken en Apneu wil met deze verkiezing het taboe op snurken doorbreken. Er zijn op dit moment zo'n 4 miljoen chronische snurkers in Nederland. De kliniek vindt het tijd om het probleem bespreekbaar te maken.

Coronacrisis

Gek genoeg heeft de kliniek dit jaar door de coronacrisis meer inzendingen dan ooit ontvangen. Woordvoerder Olivier Tielemans vertelt dat er momenteel ook veel meer vraag is naar behandelingen tegen het snurken: "Dit is te verklaren doordat mensen nu 24 uur per dag bij elkaar in huis zijn, waardoor de irritatie wat sneller kan oplopen. Als er daarnaast ook nog slecht geslapen wordt doordat je partner snurkt, kan dat vaak de druppel zijn. Slaapkwaliteit en kwantiteit is in deze vervelende periode van cruciaal belang voor je algehele gezondheid."

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden