null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Grote hilariteit om Jochem Myjers ode aan het ‘vakantiebroekje’

Jochem Myjer is zó gewoon gebleven. Ja, hij trekt letterlijk volle zalen met zijn humor, maar ook hij is een doorsnee man die een 'vakantiebroekje' heeft.

Faye HeijnisGetty Images

Eh, een wat?

Versleten

"Bij mannen welbekend", begint Jochem zijn ode aan 'het vakantiebroekje' op Instagram. "Het broekje dat je meestal het liefst de hele vakantie elke dag aandoet. Het broekje dat je aandoet op de eerste vakantiedag en dat het dan pas echt als vakantie voelt. Het broekje dat meestal al jaren 'het vakantiebroekje' is. Het broekje dat al zwaar versleten is en minimaal drie keer gerepareerd is."

In de vuilnisbak

De vrouw vormt een bedreigt voor 'het vakantiebroekje', vindt Jochem: "Het broekje dat 'de leidinggevende' elk jaar weer in de vuilnisbaak wil gooien omdat het echt niet meer kan. Zojuist heb ik met pijn in mijn hart besloten dat 'mijn vakantiebroekje' nu voor eeuwig op vakantie gaat. Tot de draad versleten. Liever geen bloemen."

Jongens tegen de meisjes

Er wordt volop met Jochem meegehuild (lees: keihard gelachen). Het vakantiebroekje is een bron van herkenning voor veel mannen en ergernis voor veel vrouwen en er ontpopt zich dan ook een heel jongens tegen de meisjes-duel onder Jochems kiekje.

Eén van de heren vindt het doodzonde dat de komiek zijn broek heeft weggegooid, want: "Je had er ook een poetsdoek van kunnen maken, dan heeft 'de leidinggevende' er ook wat aan."

De vrouwen (woord)grappen erop los:

"Je zou denken dat het zou opluchten, gezien de plek. Wordt het nog cake met koffie?"

"Zolang je lolbroek maar niet versleten is!"

"Het leven is spijkerhard."

"Je bent tot het gaatje gegaan en nu is het afscheid daar."

"Mijn vader heeft een felgroene. Elke vakantie vragen we of Kermit ook weer meegaat."

Ook toe aan een nieuwe (spijker)broek? Bij About you slaag je vást voor een jeans of pantalon.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram. Beeld: iStock

Dankzij dit trucje glijdt de rits van je spijkerbroek nooit meer open:

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden