Vasco Rouw en zijn vrouw Tamara. Beeld EO/Waar doen ze het van? 23-03-2022
Vasco Rouw en zijn vrouw Tamara.Beeld EO/Waar doen ze het van? 23-03-2022

frauduleuze cryptoboer

Grote kritiek op EO door deelname omstreden multimiljonair Vasco Rouw aan ‘Waar doen ze het van?’

Kijkers kunnen opnieuw ongegeneerd meekijken in het leven (en de portemonnee) van uiteenlopende gezinnen in het tweede seizoen van Waar doen ze het van?. Tijdens de eerste aflevering is het vooral miljonair Vasco Rouw die opvalt.

Renée MulckhuijseEO/Waar doen ze het van? 23-03-2022

De vakantie naar Kos ter waarde van tienduizenden euro’s, de luxe sportauto en het peperdure nieuwe optrekje in Emmen zijn niet de dingen waar de kijkers over vallen.

Kasboek van de familie van Vasco Rouw

Iedere maand wordt er zo’n € 130.000 bijgeschreven op de rekening van de familie Rouw. Vasco is wat je noemt een selfmade miljonair. Op zijn vijftiende stopt hij met de mavo om een gamebedrijf te beginnen. Inmiddels is de ondernemer multimiljonair en verdient hij zijn geld onder andere met het geven van advies en het investeren in crypto.

Vooral dat laatste blijkt een gevoelig onderwerp. Of hij zijn geld op een eerlijke manier verdient, is iets waar de meningen over verschillen.

Omstreden cryptoboer

Terwijl Vasco en zijn vrouw Tamara hun nieuwe boerderij met een prijskaartje van 1,2 miljoen euro bekijken en daarna genieten van hun vakantie, zijn de kijkers thuis met heel andere dingen bezig. Zo is Vasco verschillende keren in het nieuws gekomen vanwege oplichtingspraktijken.

Zelfs Tim Hofman, de maker van Boos die onder andere het schandaal rondom The Voice aan het licht bracht, heeft hem al eens een bezoekje gebracht. Het zaakje rondom Xpose, een omstreden cryptomunt waar Vasco Rouw zijn naam aan verbond, blijkt nogal te stinken. Meerdere mensen blijven met lege handen achter nadat ze (grote) sommen geld inleggen voor de munt.

Hoe dat precies zit, kun je in onderstaande video rustig terugkijken.

Kritiek op EO

De kijkers vinden het ongelofelijk dat uitgerekend de EO de miljonair een podium biedt. Iemand die op frauduleuze manieren geld verdient over de rug van anderen zou geen zendtijd moeten krijgen, menen sommige kijkers.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden