Droomhuis Gezocht ging deze week naar Tsjechië. Beeld Omroep MAX
Droomhuis Gezocht ging deze week naar Tsjechië.Beeld Omroep MAX

Grote verbazing en frustratie bij kijkers ‘Droomhuis Gezocht’: huizenaanbod flinke mis-match

Het gaat programma ‘Droomhuis Gezocht’ van Omroep MAX dit seizoen niet voor de wind. Het regende gisteren kritiek op de huizen die het programma had geselecteerd om te laten zien aan de deelnemers: die pasten namelijk niet bij de wensen.

Mirna WiggersOmroep MAX

De kijkers moeten dit seizoen nog behoorlijk wennen aan de presentatie van Dionne Stax en ook de aflevering van vorige week had volgens hen beter gekund. Een keer wél een succesvolle aflevering zou dus fijn zijn geweest voor het programma, maar het mocht gisteren niet zo zijn. Want wie niet wil verbouwen, gáát ook niet verbouwen...

Tsjechië

De huiszoekenden van deze keer, broer en zus Kajo en Eva, willen graag verhuizen naar Tsjechië. De twee komen daar vandaan en veel familie woont er nog steeds. Kajo en Eva benadrukken dat ze beslist geen zin hebben in een verbouwing. Het schilderen van een wandje is nog tot daaraantoe maar verder moet hun toekomstige huis al helemaal af zijn. Het budget? Zo'n 300.000 euro.

Toch klushuizen

Voor dat bedrag zou het te doen moeten zijn om in Tsjechië een mooi, afgemaakt huis te vinden met genoeg ruimte voor Kajo, Eva en hun familie. Toch lijkt die zoektocht moeilijker te zijn geweest dan gedacht: de broer en zus krijgen namelijk drie flinke klushuizen te zien.

No deal

Ze mogen dan misschien de helft kosten van het budget, en Dionne probeert ze nog te overtuigen dat er dan dus veel budget overblijft voor de verbouwing, maar het duo gaat niet overstag. Ze wilden immers niet verbouwen, ook niet als daar royaal budget voor overblijft. Ze brengen op geen van de huizen een bod uit.

Kijkers

Hoewel Kajo en Eva zelf positief blijven over de hele ervaring, kunnen de kijkers thuis er niet over uit dat het programma huizen aanbiedt die zo duidelijk niet aansluiten op de wens van het duo:

Bron: Droomhuis Gezocht/Omroep MAX, Twitter.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden