null Beeld

GTST-fans opgelet: de soap komt met een heel leuk nieuwtje

De populairste soap van Nederland komt met een heel leuk nieuwtje. Alle GTST-fans kunnen namelijk via Instagram een nieuwe verhaallijn gaan volgen.

Demi Schoenmakers

Het verhaal is vanaf 29 april 4 weken lang te volgen via het account van GTST op Instagram.

Vluchten

Elke werkdag zullen er rond 12.00 uur, 17.00 uur en 20.00 uur nieuwe stories geplaatst worden. De hele serie op Instagram Stories zal gaan over één bijzonder personage: Valentijn Sanders. Dit is de zoon van Charlie Fischer en Nick Sanders. De kleine serie heet Valentijns Vlucht en de rol wordt gespeeld door Vincent Visser.

Lucas

Valentijn is samen met zijn moeder enkele jaren geleden naar Curaçao geëmigreerd. Hij zit flink in de problemen en vlucht naar Nederland. Hij duikt onder en wordt geholpen door Lana (Faye Bezemer). Maar zodra hij influencer Hanwe Chang ontmoet, kan hij niet langer onderduiken. Hij schakelt de hulp in van zijn neef Lucas (Ferry Doedens). Maar Lucas gaat er vanuit dat ze een onschuldige roadtrip door Nederland maken...

Hele dag GTST

De reden van deze mini-serie op Instagram heeft te maken met de fans van het programma. "Veel van onze jonge fans zitten op Instagram en met GTST Stories bieden we hen de mogelijkheid om de hele dag GTST te beleven. Het GTST Instagram account groeit dagelijks en deze fans willen we graag bedienen met content die past bij dit platform en de doelgroep”, aldus Rohan Gottschalk, producent GTST.

Verticaal filmen

De serie op Instagram is heel anders dan de normale soap op televisie. "Ze zijn snel en op een andere manier gedraaid, waardoor de kijker het verhaal ook anders beleeft", zegt Gottschalk. Ook voor acteur Vincent was het even wennen. "We draaien bijvoorbeeld maar met één camera en door de formaten op social media moet je nu rekening houden met ‘verticaal’ filmen, waarbij je opeens superdicht op je medespelers staat om in het shot te passen." Maar hij vondt het fantastisch om aan dit nieuwe platform mee te werken.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Instagram. Beeld: ANP

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden