null Beeld

Guus Meeuwis’ hit als Brabants volkslied?

Lijsttrekker Stijn Smeulders van de Brabantse PvdA-fractie wil dat het nummer 'Brabant' van Guus Meeuwis het Brabantse volkslied wordt. 

Smeulders was in 2007 een van de initiatiefnemers van de actie 'Brabant voor Brabant', om het lied Brabant van Guus Meeuwis uit te laten roepen tot het Brabantse volkslied. Die actie mislukte toen door politieke provinciale onwil. "Ik sta er nog steeds achter", zegt Smeulders tegen Omroep Brabant. Het verschil met acht jaar geleden is dat Smeulders toen geen politieke macht had en nu, als PvdA-lijsttrekker, wel.

Het juiste moment

Op de vraag van Omroep Brabant of de PvdA het onderwerp het Brabantse volkslied wel of niet op de politieke agenda gaat terug plaatsen, zegt Smeulders vastberaden: "Ooit zal ik er weer op inzetten, we zullen zien wat daar het juiste moment voor is. Want als we het doen, moeten we het nu wel halen. Volgende keer wil ik het wel bereiken."

Guus Meeuwis zingt Brabant in Den Bosch

Bron: Omroep Brabant, Fotografie: Rachel Dubbe

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden