a e x l Beeld Facebook Gwenny Blanckaert
a e x lBeeld Facebook Gwenny Blanckaert

LAEX

Gwenny en Marino ouders geworden van twaalfde kindje, dochter krijgt óók naam met de letters ‘A’, ‘L’, ‘E’ en ‘X’

Felicitaties zijn op z’n plaats voor Gwenny Blanckaert en Marino Vaneeno, woonachtig in het Belgische Staden. Ze zijn ouders geworden van hun twaalfde kindje, Laex. Niet alleen hun grote gezin is bijzonder, ook het feit dat ze voor al hun kinderen een naam met de vier letters A, L, E en X kozen.

Renée MulckhuijseFacebook Gwenny Blanckaert

Na Alex (14), Axel (13), Xela (12), Lexa (11), Xael (10), Xeal (9), Exla (6), Leax (5), Xale (3), Elax (2) en Alxe (1) is het Gwenny en Marino gelukt om met een nieuwe lettercombinatie te komen.

Gezin is compleet

De kleine Laex is geboren op 4 april. “Aanvankelijk dachten we dat Laex een jongetje zouden zijn, maar het bleek toch een meisje te zijn. De stand is nu 8-5 in het voordeel van de meisjes. En ja, er zijn nog lettercombinaties mogelijk”, vertelt Gwenny in gesprek met het AD.

Toch is er geen gezinsuitbreiding op komst. “We hebben altijd gezegd dat als we thuis met twaalf kinderen aan tafel zouden zitten, ons gezin compleet zou zijn en daar houden we ons aan.”

Puzzel

Gwenny en Marino zijn gek op ‘leven in de brouwerij’ en hebben altijd een groot gezin voor ogen gehad. Dat dit hen gegund is, is een droom die uitkomt. Kers op de taart zijn de bijzondere namen van hun kinderen.

Het puzzelwerk begon met de komst van hun oudste, Alex, vernoemd naar de vader van Marino. Sinds hij geboren is, hebben Gwenny en Marino er een sport van gemaakt om van de vier letters steeds een nieuwe kindernaam te maken. “Voor ons is dat niet verwarrend. We zijn het gewoon. De leerkrachten op school hebben er wel iets meer moeite mee.”

Bron: AD

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden