Halve finale 'De verraders': huilt Holly krokodillentranen? Beeld De Verraders
Halve finale 'De verraders': huilt Holly krokodillentranen?Beeld De Verraders

Halve finale 'De verraders': huilt Holly krokodillentranen?

De tranen vloeien rijkelijk. Aflevering zeven, de een na laatste, van De verraders is een emotionele. Vooral verrader Holly Mae Brood heeft het zwaar. Al gelooft niet iedereen dat haar emoties oprecht zijn.

RedactieDe Verraders

Let op! Dit artikel bevat spoilers.

Holly Mae Brood uit De verraders

Hoewel operazangeres Francis van Broekhuizen haar koffers al had gepakt, omdat ze zeker wist dat ze naar huis moest, wordt ze niet vermoord. Het is Barbara Sloesen die het veld moest ruimen. Barbara Sloesen overleeft het niet en wordt vermoord door de verraders Holly Mae Brood en Samantha Steenwijk.

Verrader Holly vindt het lastig om Barbara om te brengen, het is tenslotte een vriendin van haar. Net als Abbey Hoes, die de verraders de week ervoor hadden vermoord.

Vriendin of verrader?

Holly vindt het zwaar om heen en weer geslingerd te worden tussen haar rol als verrader in het spel en haar vrienden. “Mijn hart breekt, het is een afschuwelijk spel”, zegt ze dan ook als ze samen met medeverrader Samantha Steenwijk de naam van Barbara noteert. “Ik vind het echt verschrikkelijk om Barbara te vermoorden, maar aan de andere kant: ik ben bang dat ze het doorkrijgt.”

Aan het ontbijt breekt ze. Huilend schuift ze aan tafel. Chantilia denkt dat het krokodillentranen zijn. Samantha heeft meer begrip voor de tranen van Holly. “Ik snap heel goed dat het haar opbreekt, mij breekt het ook op.”

Samantha Steenwijk kiest voor zichzelf

Ondertussen heeft Samantha haar pijlen gericht op Holly. Omdat ze ‘niet anders kan’. Als ze niet op Holly zou stemmen, zou Samanta al haar geloofwaardigheid verliezen, denk ze. Bovendien – zo praat ze de actie voor zichzelf goed – was Holly toch al niet meer te redden. Uiteindelijk krijgt Holly de meeste stemmen en moet ze het spel verlaten.

Holly is opnieuw emotioneel. “Ik voel me genaaid.” Als verraders moet je volgens Holly wel elkáár beschermen. In die zin in Samantha een dubbele verrader.

Bron: Ad.nl, RTL Boulevard. Beeld: De verrader

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden