null Beeld

Hans bekent: hij heeft een obsessie voor de kleding van nieuwslezeressen

Hans Verstraaten is journalist en schrijft elke week over de kleine én grote dingen in het leven. Deze week: de kleding van nieuwslezeressen. 

Ik zal je een geheim vertellen, in de hoop en verwachting dat het onder ons blijft, want ik schaam me er wel een beetje voor. Afgesproken? Ik kijk dus praktisch elke avond naar het NOS Journaal. Inderdaad, niks om je voor te schamen. Maar daarbij ontgaat me vaak het nieuws omdat – ik schaam me nu eigenlijk best diep – ik altijd geheel en al gefocust ben op de kleding van de nieuwslezeressen.

Gisteravond: nieuwslezeres Amber Brantsen in beeld. In een pimpelpaars broekpak. Pimpelpaars! Dat heb ik dan ook nog, dat ik tegen de tv ga praten: “Amber, dit kan écht niet!” Misschien was er ergens wel een oorlog uitgebroken of een vliegtuig neergestort, geen idee, ik zag alleen dat pimpelpaarse broekpak en hoorde niets. Ik zei: “Amber, waar koop je in ’s hemelsnaam zo’n ding?” Nee, dan Annechien Steenhuizen, volgens mij de leukste en bestgeklede vrouw van het NOS Journaal, ja, ik denk wel van álle journaals. Ze kan bijvoorbeeld beginnen met de woorden: “Vanmiddag is de Derde Wereldoorlog uitgebroken...” Maar ik hoor het niet, want ik zie alleen een beeldschone marineblauwe jurk. Vanavond was ze er weer, nu in een chic donkerrood broekpak. “Kijk Amber, zo kan ’t ook!” Tussendoor kwam een mij onbekende correspondente in beeld. Of laat ik het zo zeggen: ik zag twee werkelijk enorme oorbellen met nog net waarneembaar een hoofdje ertussen. Dat je zulke oorbellen kunt dragen en er niet onder bezwijkt, knap hoor. Als ze praatte, gingen die oorbellen verschrikkelijk heen en weer. Ik was even bang dat ze mijn beeldscherm zouden verwoesten.

En dan mijn al jarenlange heimelijke liefde: Astrid Kersseboom. Behalve leuke rokken en jurkjes heeft ze regelmatig een tentachtig ding aan dat niet flatteert, tenzij je gek bent op kamperen. Aan de andere kant: liefde maakt blind. Ik weet ook wel dat het allemaal intelligente, talentvolle vrouwen zijn en dat het idioot is om ze enkel en alleen op hun kleding te beoordelen. Eigenlijk zou ik met deze afwijking naar een psycholoog of psychiater moeten, maar ik ben doodsbang dat ik word uitgelachen. Ik houd het maar strikt geheim. Had ik al gemeld dat ik me er diep voor schaam? Wil je het ook strikt geheimhouden? Bij voorbaat dank.

Fotografie: Bart Brussee

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden