null Beeld

PREMIUM

Hans: “Het is eigenlijk best knap dat ik al die jaren zo bescheiden ben gebleven”

Ik ben een bescheiden mens (en ik heb nog veel meer goede eigenschappen, waarover zo meer), maar mensen, wat moet het ontzettend leuk zijn om mij te kennen.

Dat las ik onlangs op libelle.nl. Onder het kopje ‘Deze vier sterrenbeelden zijn het allerliefst’ was er één het allerallerliefst: de Waterman (20 januari t/m 18 februari). Wat me niet verbaast, want in alle bescheidenheid, ik ben een Waterman (8 februari) en de allerallerliefste, dat is wel hoe de mensen mij kennen. Ken je een Waterman? Je partner wellicht, je broer of zus of zoon of dochter of moeder of vader? Dan bof je! Altijd dat luisterende oor van de Waterman, dag en nacht die enorme empathie, niet te vergeten die enorme humor en dat allemaal gecombineerd met een enorme bescheidenheid, ja, perfect is niemand, zelfs Watermannen niet, maar we komen wel erg dicht in de buurt.

100% Betrouwbaar

Citaat uit Libelle (altijd en immer honderd procent betrouwbaar): ‘De Waterman staat erom bekend vriendelijk en aardig te zijn. Ze hebben namelijk geen tijd om gemeen te zijn, nare opmerkingen te maken of te roddelen.’ Zo herkenbaar. Ik hoor het ook al bijna mijn hele leven: “Hans, wat ben je toch vriendelijk en aardig.” “Hans, jij bent niet gemeen, je roddelt ook nooit, o, was jij maar mijn partner in plaats van die zak tabak die ’s avonds steevast naast me op de bank in slaap sukkelt.” (Even terzijde: het is me eigenlijk een raadsel waarom ik twee mislukte huwelijken achter de rug heb. Je zult maar het geluk hebben gehuwd te zijn met zo’n lieve, aardige, sociale, door en door empathische Waterman.)

Willeke Alberti

Bekende Waterman: Willeke Alberti (3 februari). Ooit een onvertogen woord over Willeke gehoord? Nee, hè. Socialer, liever en bescheidener heb je ze niet. (En, maar dit tussen haakjes, ónze Willeke heeft drie (!) huwelijken achter de rug. Wie scheidt er in hemelsnaam van de leukste, liefste, meest sociale vrouw van Nederland? On-be-grij-pe-lijk! Maar dit terzijde.)

Mensen vragen weleens: Hans, is er nooit een dag dat je geen zin hebt om lief, aardig en sociaal te zijn? O, jawel. Maar het is gewoon sterker dan mezelf. Het is eigenlijk best knap dat ik al die jaren zo bescheiden ben gebleven.

Fotografie: Bart Brussee

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden