null Beeld Pacific Press/LightRocket via Getty Images
Beeld Pacific Press/LightRocket via Getty Images

Harry en Meghan doneren namens hun kinderen aan een rouwend gezin dat zoontje verloor

Prins Harry en hertogin Meghan hebben een mooi gebaar gemaakt naar een gezin dat hun negenjarige zoontje George is verloren. Ze hebben 5.000 dollar gedoneerd aan een GoFundMe-actie uit naam van hun kinderen: Archie (3) en Lilibet (1).

Suzanna TimmerPacific Press/LightRocket via Getty Images

De familie Zajfen uit Los Angeles is in diepe rouw om het verlies van George. Een vriendin van de familie besloot online een fonds op te zetten om ze onder meer te helpen de begrafenis te regelen. Ze schreef daarbij: “Mijn naam is Kate en ik zamel geld in voor de familie Zajfen, zodat ze kunnen rouwen om het verlies van hun lieve engel George.” Hoe George is gestorven, is niet bekendgemaakt.

Tweeling

George was de ene helft van een tweeling. Zijn moeder Kelly McKee Zajfen (42) liet vrijdag op Instagram een bericht achter over het plotselinge overlijden van haar jonge zoon. Ze schreef ze: “Je verliet deze aarde en liet zoveel mensen achter die van je hielden. Ik weet niet hoe ik verder moet. Hoe ik kan functioneren. Hoe ik ooit weer vreugde kan voelen, maar ik ga het proberen voor je mooie tweelingzus.”

Gul en filantropisch

Moeder Kelly is ondernemer en medeoprichter van Alliance of Moms, een filantropische organisatie uit Los Angeles die zwangere tieners in de pleegzorg ondersteunt. Daarnaast heeft ze een duurzaam kinderkledingmerk.

De vriendin van Kelly die het fonds heeft opgezet, noemt Kelly een van de meest gulle en filantropische mensen die ze kent. “Nu is het onze tijd om iets aan hen terug te geven.”

Sociaal betrokken

Dat deden Harry en Meghan dan ook met een donatie van 5.000 dollar uit naam van hun twee kinderen Archie en Lilibet. Het is niet duidelijk wat de band is van de Duke en Duchess of Sussex met het rouwende gezin. Wel doneerden ook de ex-man van Meghan, Trevor Engelson, en zijn vrouw Tracey duizend dollar aan het fonds, wat zou kunnen betekenen dat het kennissen of vrienden zijn.

Harry en Meghan staan erom bekend dat ze sociaal betrokken zijn en op dat vlak verschillende activiteiten ontplooien en prijzen hebben gekregen. Ze doneerden dit jaar ook geld aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Bron: Daily Mail

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden