null Beeld

Hartige hapjes: bladerdeeg gevuld met gehakt en feta

Af en toe ook zo'n trek in wat hartigs? Dit hartige hapje van Koopmans bakexpert Danna is heel leuk als hapje op verjaardagen en feestjes, maar natuurlijk ook gewoon voor 's weekends lekker op de bank!

onze Commerciële Redactie

null Beeld

“Hartige hapjes op een stokje, hoe leuk is dat! Dipsausje en een bakje olijven erbij: gegarandeerd succes.”

Dit heb je nodig

  • 1 pakje Koopmans bladerdeeg
  • 250 g rundergehakt of vegetarisch gehakt
  • 125 g feta
  • half bosje verse oregano
  • peper en zout
  • 1 ei
  • gedroogde oregano

Extra: rond uitsteekvormpje, lollystokjes (niet van plastic!). Optioneel: een cakepop-houder of een stuk fruit om stokjes in te zetten.

null Beeld

Zo maak je het!

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Bak het gehakt rul en laat uitlekken.
  3. Verkruimel de feta boven het gehakt en voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Snijd de verse oregano fijn en meng door het gehaktmengsel.
  5. Haal het plastic van de plakjes bladerdeeg en steek uit elk plakje 2 rondjes met een vormpje.
  6. Leg de rondjes op een bakplaat met bakpapier en doe daarop wat vulling.
  7. Leg nu een lollystokje op het bladerdeeg en smeer de randjes in met een beetje water.
  8. Leg het tweede plakje op de vulling en druk de randjes aan met een vork (het stokje zit nu tussen de 2 plakjes bladerdeeg).
  9. Bestrijk de hapjes met een geklutst eitje en strooi er wat gedroogde oregano op.
  10. Bak de hapjes tot ze gaar en goudbruin zijn.

Voorbereiding: ca. 10 minuten, baktijd: ca. 15 minuten.

Bekijk hier het how-to filmpje van deze heerlijke hartige hapjes:

Benieuwd naar meer lekkere recepten van Koopmans? Je vindt ze hier.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden